Catharina

catharinaAl jong vond ik een belangrijke uitingsvorm in creativiteit; het was iets dat mij hielp allerlei levenservaringen te verwerken. Het schrijven van liedjes en teksten was mijn belangrijkste uitingsvorm.

Zo kwam ik bij de Nederlandse Popacademie te Utrecht, waar ik Songwriting studeerde. Tijdens en na mijn studie deed ik regelmatig schrijfsessies, waarbij ik gedachten en gevoelens van anderen woorden of expressie kon geven, door tekst of muziek met hen te schrijven. Ik zag hoe dit mensen kon helpen in wat ze doormaakten en hoe waardevol alleen al de voorafgaande gesprekken waren. Het begeleiden van mensen in dit proces bleef mij boeien, ook in mijn werk als muziekdocent.

“Ik wil een veilige en inspirerende omgeving bieden, waarin iemand werkelijk zichzelf kan zijn en kan (her)ontdekken; spelenderwijs.”

Het voelde dan ook als een logische volgende stap om de opleiding tot Professioneel Life Coach en Kindercoach te gaan doen. Hier kon ik mij verdiepen in de psychologische achtergronden die onze gedachten, gevoelens en gedrag beïnvloeden, en mij verder ontwikkelen in het begeleiden van mensen in verwerkings-, veranderings- en groeiprocessen.

IMG_9685Als lifecoach en schrijver was ik verbonden aan het weekblad van Dag 6 (ND/EO), waarin ik in de rubriek ‘Doornen en Distels’ over werkgerelateerde onderwerpen schreef. Tevens schreef ik voor Dag6 de scripts voor de podcast serie ‘Hoe het leven loopt’; waar in een denkbeeldige wandeling door de natuur, levensthema’s worden belicht.

Met Studio Spelenderwijs streef ik ernaar creativiteit en coaching met elkaar te verbinden, vanuit het verlangen dat het creatieve en muzikale aspect in dienst zou staan van persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat muziek, evenals andere muzische activiteiten; zoals poëzie, schrijfkunst en beeldende creatieve uitingen, een middel is voor expressie, reflectie, bewustwording en bezieling.

Voelen en uiten is kwetsbaar zijn. Daarom wil ik een veilige en inspirerende omgeving bieden, waarin iemand werkelijk zichzelf kan zijn en kan (her)ontdekken; spelenderwijs.