Spelenderwijs

Muzikale ontwikkeling bij kinderen

Muziek maken is niet alleen leuk;  met het leren spelen van gitaar, keyboard of een ander instrument ontwikkel je gelijk ook vaardigheden op andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan motoriek, concentratie en communicatie.

JPEG_20180815_163618_1232579808Het hebben van verschillende instrumenten en opname apparatuur binnen het bereik, maakt kinderen enthousiast en nieuwsgierig. Het stimuleert ze uit te vinden wat bij hen past en zelf initiatief te nemen. Ook gaan ze haast vanzelf creatief aan de slag en trekken het door naar een breder vlak: ze schrijven hun eigen songtekst of ontwerpen een hoesje voor hun eigen cd.

Spelenderwijs bouwen ze zelfvertrouwen, zelfinzicht en eigenwaarde op en worden ze aangemoedigd hun eigen weg te vinden.

Creativiteit en muziek voor volwassenen

Lekker muziek maken en creatief bezig zijn, zonder je druk te maken of je wel goed genoeg bent en het snel genoeg leert. Prestatiedruk zijn we zo gewend geraakt dat we het meenemen naar het gebied muziek en creativiteit. Maar bij Studio Spelenderwijs gaat het juist om de ontspanning en het plezier ervan!

Ken je het gevoel dat je jezelf haast verliest in de drukte en beslommeringen? Door muziek te maken en/of creatief bezig te zijn met woord en beeld, wordt je vrije tijd weer echt van jou. Niet weer iets erbij dat ‘moet’, maar tijd voor jezelf waarin je je kunt ontwikkelen, maar ook kunt ontspannen.

Lifecoaching en creativiteit

Creatief bezig zijn opent je geest. Het geeft ruimte in je hoofd voor zelfreflectie en beschouwing. Juist daarom kan het een belangrijke ondersteuning zijn binnen een  coachingsproces. Wanneer je het gevoel hebt vast te lopen, is het niet altijd makkelijk te zeggen waar dat aan ligt of wat je precies wilt.

Soms praat het gewoon een stuk makkelijker naar aanleiding van een liedje of terwijl je bezig bent met een creatief project. En soms heeft je creatie jou iets te vertellen!

Creatieve coaching kan heel waardevol zijn bij: hoogsensitiviteit, verwerkingsprocessen zoals rouwverwerking, bij ingrijpende veranderingen in je leven (bijv. een scheiding) en bij het zoeken naar de eigen identiteit.

Creatief bezig zijn geeft ontspanning en een nieuw perspectief. Het biedt een uitlaatklep en geeft inzicht. Als je tot rust wilt komen, wat dingen op een rijtje wilt krijgen, als je jezelf bent kwijtgeraakt en wilt (her)ontdekken, dan is creatieve coaching echt iets voor jou!